Borox historia
Eneryda
Oxelosund

Om Borox

Borox stål levereras över hela världen till ledande tillverkare av entreprenadmaskiner. Ca 70% av produktionen går på export.

I Sverige säljs produkterna framför allt genom Swecon och Lantmännen, vilket ökar tillgängligheten, minskar fraktkostnader och stilleståndstider för maskinägarna. Borox har dotterbolag i Sydafrika samt egna säljorganisationer i Tyskland och Östeuropa. Vi når därmed ut till de stora maskin- och skoptillverkarna i Europa och på andra sidan Atlanten.

Borox sortiment av Slitstål är den mest omfattande på marknaden och passar utmärkt för alla applikationer samt de flesta större maskintyper. 

För Grävmaskiner räkna med maximal nötnngsbeständighet och styrka från Borox Stål anpassad för de tuffaste arbetsmiljöerna. 

Varje applikation erbjuder nya utmaningar. Borox Sortiment av Vägstål är utformad för att möte även de mest specifika behoven, från markarbete till vägarbete till sörröjning - lätt att hantera!

 

Nyckeln till framgång i den här branschen idag är ökad produktivitet samt minskad driftstopp och driftkostnad. 

Borox hjälper dig att uppnå alla tre, med ett omfattande sortiment av Svenskt slitstarkt Stål. 

Intresserad? - kontakta din lokala säljare från Borox!

 

Affärsidé

Borox International AB:s uppgift är att utveckla, producera samt marknadsföra slitstål med bästa slitstyrka och att hålla hög servicegrad gentemot kunderna.

0:00 / 0:00

 

Produktion

Borox International har produktion på två orter i Sverige, dels i Oxelösund där även huvudkontoret är förlagt samt i Eneryda.

Oxelösund

I början av 1990-talet beslutade Borox att bygga upp en skärverkstad i Oxelösund. Ett viktigt motiv var att förse den egna produktionen i Eneryda med halvfabrikat, framför allt av s k dubbelfasat material, som används vid tillverkningen av hålade sparskär. 

Eneryda

Huvuddelen av produktionen med bl. a. borrning och härdning, logistik samt lager och distribution finns i Eneryda i södra Småland, med närhet till kontinenten och de stora hamnarna i Malmö och Göteborg.